Balettakademien – IMPRINT

Med bidrag av Svensk-danska kulturfonden genomförde Balettakademiens yrkesdansarlinje (YDU15) en resa till ”Skolerne i Oure” den 6 maj-10 maj. Balettakademiens yrkesdansarlinje (YDU15) framförde IMPRINT med workshops för Oures ungdomar under sin avslutningsturné. I Köpenhamn hölls fyra föreställningar på Pantomimeteateret på Tivoli som var öppen för alla att titta på.

Resultatet av vistelsen i Danmark blev lyckat och kontakter mellan svenskar och danskar har knutits.

”Vi har nått ut till många som inte annars får ta del av det vi har gjort på Balettakademin. Till exempel på en utomhusscen där folk som inte tittar på dans fick uppleva olika sorters koreografier av stora koreografer. Även i och med workshops har vi uppnått det önskade utbyte och kunnat inspirera unga dansare till att fortsätta.”              – Balettakademien

 

Om Balettakademien

Balettakademiens Yrkesdansarutbildning är en mångsidig, och internationellt präglad utbildning som ger sina studerande de danstekniska och artistiska färdigheter som krävs i branschen.

När Balettakademien grundades 1957 av Lia Schubert var det den första yrkesinriktade dansskolan som inte bara omfattade klassisk balett utan även modern dans och jazzdans.

Ledorden var Utvecklande, Lustfyllt och I framkant – att skapa en dynamisk utbildning genom upplevelsebaserad inlärning. En plats för både möjligheter och utmaningar. Så var det då och så är det nu.