Simultana Souvenirer

Simultana Souvenirer (en materia av ordlös korrespondens) är en utställning av Kirstine Lund och Linn Lindström som arrangerades i Stockholm på Skrut_Studio den 10 -17 maj 2018 och i Köpenhamn på ENIGMA den 1 december 2017- 1 januari 2018.

Utställningen presenterade ett igångvarande mail art-projekt som startade för snart tre år sedan. Med materialitet som kommunikationsredskap bestämde Kirstine Lund och Linn Lindström sig för att upprätthålla kontakten genom att skicka ting till varandra. Klockan tolv på en bestämd veckodag, samlade de synkront var sitt objekt och skickade det till varandra med posten. Denna ordlösa korrespondens bildade sedan en samling som innehöll över 270 souvenirer från vardagen med allt från en ögonfrans till snö till en vitlökspress. Genom installation, skulptur och video behandlade utställningen ämnen som kommunikation, materialitet och minne. De arbetade med gåvan och souveniren från ett socialt och filosofiskt perspektiv och ställde frågetecken huruvida minnet sätter sig fast i objektet eller i huvudet. Med samhällets materialanvändning i tankarna kan souvenir-samlingen ses som en slags modell över den miljö av vardagsmaterial vi alla befinner oss i.

Utställningarna har även bidragit till att Kirstine Lund och Linn Lindström  har fått erbjudande att ställa ut ytterligare en version av verket på Postmuseum i Stockholm under hösten 2018.